SRBIJA PRODAJE 10 BANJA: Privatizacija kreće od januara!

Najkasnije do 9. januara moraju da se okončaju svi sudski postupci koji se vode zbog vlasništva nad banjama, posle čega će se tražiti novi vlasnici

Vlada Srbije dala je rok Državnom pravobranilaštvu, Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje da najkasnije do 9. januara okončaju sve sudaske postupke koji se vode zbog vlasništva nad banjama. Tek kada se se budu rešili imovinsko-pravni odnosi, započeće proces privatizacijee lečilišta.

Koje sve bolesti leče banje u Srbiji: Ovo je ceo spisak, dobro pogledajte!

Prema pisanju Novosti koje se pozivaju na saznanja u Ministarstvu privrede u pitanju je 10 srpskih banja koje bi odmah posle Nove godine trabalo da krenu u potragu za novim gazdom.

Fond za penzijsko i invaldisko osiguranje nema kapacitet da sam upravlja rehabilitacionim centrima a da bi u Srbiji nastavio da se razvija banjski turizam, neophodna je pomoć države, naglašavaju u PIO Fondu.

NAJVEĆE BOGATSTVO SRBIJE ZA KOJE NIKO NE ZNA: Da ovo stranci imaju, zarađivali bi ogromne pare

- U potpunosti podržavamo predlog Vlade da ovom imovinom ubuduće upravlja dežava, kako bi centti  za oporavak,  bili sikorišćeni u punom kapacitetu - kažu u Fondu i dodaju:

- Kada kažemo da Fond nema kapacitet, ne mislimo na kadrove, nego na činjenicu da su u našem vlaništvu samo zgrade, a da izvori mineralnih voda pripadaju državi, tako da bez nje ne možemo da učinimo ništa da bi ti rehabilitacioni centri nastavili da rade.

(Telegraf.rs / Večernje Novosti)