DETALJI NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE U MAČVI: Otac i sin izgoreli zbog pikavca!

Miodrag i Milun Protić živeli su sami, a kako u ovom selu pričaju, obojica su imali problem sa alkoholizmom

Miodrag Protić (85) i njegov sin Milutin (62) iz sela Brdarica kod Koceljeve izgoreli su u požaru koji je u sredu pred zoru izbio u njihovoj porodičnoj kući.

UŽAS U MAČVI: Otac i sin izgoreli u porodičnoj kući u Koceljevi

Pretpostavlja da je cigareta uzrok požara.

Kućerak u kojem su živeli nesrećni ljudi bio je pun lako zapaljivih materijala, tako da ga je vatra brzo progutala, prenose beogradski mediji.

Kako rodbina i komšije pričaju, požar je buknuo verovatno pred zoru jer, dok su primetili da se nešto dešava u kući porodice Protić, sve je bilo gotovo.

Prvo su ga mučki pretukli, a sada je vlasniku piljare u Nišu podmetnut i požar

- Oko sedam ujutro komšinica je izašla da namiri živinu i videla je vatru, pa je odmah pozvala muža. Vatra je već uveliko sve progutala. Miodrag je ležao na podu. Miluna su našli izgorelog u blizini ulaznih vrata. Pokušao je, jadan, da se spase - rekla je rođaka Protića.

Kuća je bila puna plastike i drva, tako da vatri nije mnogo trebalo da sve proguta.

- U sobi u kojoj su ložili bilo je plastičnih stolica, nekih ponjava, a pre neki dan Milun je uneo mnogo drva, da ne mora često da izlazi napolje po hladnoći. Imali su i kese punih duvana. To je sve planulo kao šibica - dodala je ona rođaka.

Miodrag i Milun Protić živeli su sami, a kako u ovom selu pričaju, obojica su imali problem sa alkoholizmom.

- Živeli su od 10.000 dinara Miodragove poljoprivredne penzije. Ništa taj čovek u mladosti nije stekao. I on i sin su svaki dinar davali na piće. Vino, rakija, pivo, šta stignu. To ih je uništilo. Milun se nikad nije ženio. Sahraniće ih dalja rodbina - rekla je komšinica.

U Osnovnom javnom tužilaštva kažu da su na lice mesta izašli zamenik osnovnog javnog tužioca, protivpožarni inspektor i mrtvozornik.

O uzrocima požara nisu mogli da da se izjasne jer se očekuju izveštaji.

(Telegraf.rs)