BELA CRNA GORA: Na planinama sneg i do 35 cm, temperature padaju u debeli minus! Radonja ostao zavejan u smetovima (FOTO)

Meteorolozi su nove padavine najavili za četvrtak, a snega bi moglo biti i u glavnom gradu Crne Gore

U Crnoj Gori danas najviše snega ima na Žabljaku - 35 centimetara, a zabeležena je i najniža temeperatura od minus 10 stepeni.

MEĆAVA NA BALKANU: Bosna i Hrvatska pod snegom od skoro 20 cm, nesreće na putevima, očekuje se -20 stepeni! (FOTO) (VIDEO)

U Šavniku je izmereno 26 centimetara snega, u Nikšiću i Kolašinu 19, Bijelom Polju i Plavu 12 centimetara, a u Andrijevici i Beranama deset centimetara snega, prenosi portal CDM.

Na Cetinju je visina snega osam centimetara, a u Rožajama pet. Najniža temperatura izmerena je na Žabljaku, gde je u osam sati bilo minus deset stepeni.

U Pljevljima je minus devet stepeni, Kolašinu minus cetiri, a na Cetinju nula stepeni. U Podgorici je jutros tri stepena, u Ulcinju četiri, a najtoplije je u Baru i Herceg Novom - sedam stepeni "u plusu".

Meteorolozi su nove padavine najavili za četvrtak, a snega bi moglo biti i u glavnom gradu Crne Gore. Nekoliko predhodnih zima bile su bez snega.

Snegu se jedino raduju deca, tim pre što je u Crnoj Gori školski raspust, kao i uprave skijališta na Žabljaku i Kolašinu, i Vučju kod Nikšiča, gde se očekuje znatno veća poseta turista iz inostranstva.

Žabljačka i kolašinska skijališta su za ovu sezonu bolje pripremljena, a nadležna inspekcija je najavila strože kontrole, da bi, kako su naveli, na skijalištima bili poštovani standardi kakvi postoje u evropskim planinskim centrima.

Prema prognozama meteorologa, već tokom božićnih praznika Crnu Goru će zahvatiti veoma hladno vreme. Niska temperatura do minus devet stepeni, predviđa se i za uobičajeno toplu Podgoricu.

Hladno vreme bi moglo da potraje veći deo januara, pa se očekuje da će snega na skijalištima biti dovoljno do proleća.

Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne gore spasili su kasno sinoć Nikšićanina Radonju Markovića koji je ostao zavejan u rejonu Krnova.

Kako je saopšteno iz GSS, u akciji su učestvovala tri člana službe. Spasioci su na teren izašli na motornim sankama, prenose Vjesti.me.

(Telegraf.rs/ Agencije)