Kada našoj vojsci stigne još jedna isporuka ruskih migova, sve će da grmi!

Obe ponude za nabavku novih 12 "migova 29" koje se trenutno razmatraju podrazumevaju maksimalno povoljne uslove

Posle nabavke šest "migova 29", koji bi uskoro iz Rusije trebalo da stignu u našu zemlju, državni vrh Srbije završava pregovore i o kupovini još 12 najasavremenijih "migova", otkriva Informer. 

SRBIJA POSTAJE VOJNA SILA KOJA ĆE DA GRMI: U našu zemlju iz Rusije stiže VRHUNSKO naoružanje

RUSIJA SRBIJI ŠALJE NAJMOĆNIJE ORUŽJE: Raketni sistem BUK kao pomoć našoj vojsci

Prema saznanjima ovog lista u Beogradu ali i Moskvi, Srbija je na samo korak od ugovaranja novog veoma povoljno vojnotehničkog aranžmana. Pored ponude iz Rusije, razmatra se i mogućnost aranžmana sa Belorusijom.

- Država je odlučna da vojnu avijaciju Srbije podoigne na najviši nivo. Uz šest najasavremenijih "migova 29", koji su već nabavljeni i koji uskoro stižu u našu zemlju, novih 12 aviona će od Srbije napraviti ozbiljnu vojnu silu u celom regionu. Ti "migovi 29" nama nisu potrebni da bismo bilo koga napadali, već da sačuvamo mir i bezbednost. Kada budemo imali više od 20 moćnih "migova", niko neće smeti ni pomisli da napadne Srbiju - podvlači izvor Informera.

Obe ponude za nabavku novih 12 "migova 29" koje se trenutno razmatraju podrazumevaju maksimalno povoljne uslove.

- Cena o kojoj se priča je daleko niža od tržišne. Kao što smo u decembru od predsednika Putina dobili na poklon šest "migova" za koje plaćamo modernizaciju i naoružanje, tako je i sada u opticaju prijateljski, bratski aranžman.

(Telegraf.rs / Informer)