≫ 

RUSIJA SRBIJI ŠALJE NAJMOĆNIJE ORUŽJE: Raketni sistem BUK kao pomoć našoj vojsci

Nalog za isporuku ovog sistema stigao je direktno od ruskog predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina, koji je ministru odbrane Sergeju Šojguu i drugim saradnicima naložio da maksimalno pomognu Srbiji i načine je regionalnom vojnom silom

Vojsci Srbiji će ubrzo iz Rusije biti isporučen raketni sistem "buk", jedno od najmoćnijih ruskih oružja koje omogućava najefikasniju moguću zaštitu vazdušnog prostora jedne države, piše u dopisu koji je Vlada Srbije dobila iz Ruske Federacije.

HRVATI PRETE NA GODIŠNJICU OLUJE: Srbi, imamo "KIOVA" HELIKOPTERE, HAUBICE, oklopna vozila "PATRIA" i dve gardijske brigade!

O jačini ovog raketnog sistema, čija je tržišna vrednost oko 350 miliona dolara, najbolje govori podatak da je upravo zbog njega decembra 2015. američka vojska obustavila svoje letove iznad severa Sirije, piše Informer!

Nalog za isporuku ovog sistema stigao je direktno od ruskog predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina, koji je ministru odbrane Sergeju Šojguu i drugim saradnicima naložio da maksimalno pomognu Srbiji i načine je regionalnom vojnom silom.

STIŽE NAM MOĆNO NAORUŽANJE IZ RUSIJE: Putin u najkraćem roku Srbiji šalje dva raketna sistema S-300

Razlog za ovu njegovu odluku je vest da će Amerikanci Hrvatima pokloniti 16 borbenih helikoptera "kajova", ali i da NATO i dalje razmišlja da u Hrvatskoj rasporedi balističke rakete!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Vojska Srbija će za tri, najviše četiri meseca biti duplo jača nego što je to danas! Kada nam bude isporučeno šest 'migova' i kada stigne i u operativnu upotrebu uđe raketni sistem 'buk', niko više neće smeti da se poigrava sa našom zemljom. Hrvati sa svojim 'kajovama' neće smeti ni da pomisle da krenu ka Srbiji, jer bi bili srušeni u roku od nekoliko desetina sekundi! - prenosi sagovornik iz vrha Vlade.

OVO SU PUTINOVE NAJUBOJITIJE ZVERI: Toliko su moćne da ceo svet priča o njima (FOTO)

Isporuku "migova 29" i raketnog sistema "buk" dodatno su ubrzali obaveštajni podaci srpskih, ali ruskih službi, prema kojima bi u narednim mesecima moglo doći do pokušaja ugrožavanja Srbije i Republike Srpske.

Zvanično, u Vladi Srbije tvrde da će o modernizaciji Vojske Srbije biti reči u narednim danima.

EKSKLUZIVNI SNIMAK: Ovaj moćni raketni sistem štiti Moskvu od neprijatelja (VIDEO)

Bivši šef diplomatije Živadin Jovanović ističe da je logično da Srbija nabavlja vojno naoružanje od Rusije.

- Mi imamo dosta opreme ruskog porekla, ali i domaćeg koja je zasnovana na ruskoj tehnologiji. Naša država, kao vojno neutralna zemlja, mora da modernizuje snage u skladu s vojnim prioritetima. Ne smemo da zaostajemo za našim susedima i kretanjima u Evropi - naglašava Jovanović.

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    5. avgust 2016 | 22:22

    NEIZMERNO HVALA BRATU PUTINU I BRATSKOM NARODU RUSIJE!! NAMA SU POTREBNE VASE BAZE KAKO SRBIJA I SRPSKI NAROD NEBI NIKAD VISE DOZIVELA BOMBARDOVANJA I GENOCID ZRACENJEM KAO I VADJENJE ORGANA SRBIMA! !!! MI PRAVOSLAVNI SRBI GLEDAMO U VAS KAO SPASITELJA OD NAJEZDE NACISTICKIH SVINJA ZELJNE SRPSKE KRVI!!! HVALA GOSPODU BOGU I CARU PUTINU!!!

  • B.L

    5. avgust 2016 | 23:30

    Blago nama , mi u Hrvatskoj postajemo utočište neispravnog i starog Američkog oružja (kao poklanjaju nam, hehe) a evo vi u Srbiji dobijate poklon od velikodušnih Rusa , umjesto da ulažemo u obrazovanje i mlade , e jesmo primitivci zbilja.

  • Jaca gr. Αντε Μπαν κρο.

    5. avgust 2016 | 22:23

    Ja ne znam da li cemo imati vise gde da stavljamo tolike posiljke od " brace " Rusa ??? Prosto nam je neprijatno !!! Nego, zar nije lepsi naziv ; " STIGLO NAJMOCNIJE ORUZJE IZ RUSIJE " ?????????? DOTLE, ZDRAVSTVUJTE REBJATA !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA