Gospodin Gaga otvorio reviju filmova Dani igre!

Ovim povodom organizovan je i svečani koktel na kom su prisustvovale ličnosti iz javnog i kulturnog života Srbije, Maja Gojković, predsednica Narodne Skupstine, Brankica Jankovic, poverenica za zastitu ravnopravnosti, ambasadori SAD, Kanade, Svajcarske, Koreje, Indije, Hrvatske, Crne Gore…

Premijernom projekcijom filma "Gospodin Gaga" otvorena je četvrta edicija revije fimova "Dani igre", u organizaciji Beogradskog festivala igre, Jugoslovenske kinoteke i kompanije Vip mobile.

Prisutni ljubitelji savremene igre imali su priliku da uživaju u filmu o čuvenom izraelskom koreografu Ohadu Naharinu, koji je po prvi put dozvolio jednoj filmskoj ekipi da uđe u njegov studio i zabeležibeskompromisan rad sa igračima, kao itrenutke iz privatnog života. Čast da režira i snimi ovaj dokumentarac pripala je Tomaru Hejmanu, a kao producent filma potpisuje se glumica Natali Portman.

Revija filmova "Dani igre" koja se održava od 25. do 29. januara pružiće vam mogućnost da otkrijete interesantne trupe, koreografe i igrače koji su obeležili vreme. Naradnih dana, na programu je između ostalog intrigantno ostvarenje "Boljšoj Vavilon" koje govori o skandalima koji su potresali čuveni moskovski teatar, ali i dokumentarac "Ballet Russes" o najslavnijoj trupi XX veka čije je sedište bilo u Monaku!  Ukoliko želite da zavirite iza zavese Njujork siti baleta, ne propustite film "Balet 422", a ako ste ljubitelj Altmanove režije – za vas je film "Trupa" o Džofri baletu iz Čikaga.

Dokumentarac "Igrajmo" predstavlja Izrael u svetlu svetskog centra savremene igre. "Samo kada igram" je film koji dokazuje da ne postoje prepreke u ostvarivanju velikih snova, dok je kultni igrani film "Bele noći" najbolja najava dolaska slavnog Barišnjikova u Beograd!  Ove višestruko nagrađivane naslove možete pogledati svakog dana od 18h ili 20.30h u zgradi Kinoteke u Uzun Mirkovoj 1.

(Telegraf.rs/ PR)