Premijer Plenković tera Hrvate u vojsku, a kasarnu nije video

Zanimljivo je da se za ponovno uvođenje služenja redovnog vojnog roka najvise zalaže premijer Plenković

Top tema hrvatskih medija ovih dana je ideja vlade premijera Andreja Plenkovića o uvođenju služenja redovnog vojnog roka, koji bi trajao jednu sedmicu, najviše 28 dana, što malo ko od profesionalnih vojnika do analitičara, pa i običnih građana podržava.

Hrvati tvrde da Srbi prete ratom: Vraćaju obavezan vojni rok!

Zanimljivo je da se za ponovno uvođenje služenja redovnog vojnog roka najvise zalaže premijer Plenković, koji ga sam nije služio iz zdravstvenih razloga.

- Andrej Plenković oslobođen je služenja vojnog roka iz zdravstvenih razloga zbog urođene anemije - rečeno je hrvatskim medijima u kabinetu premijera.

Inače, Plenković je ranije izjavio da hrvatski narod voli vojsku, te da idejom o ponovnom uvođenju obaveznog služenja vojnog roka želi da Oružane snage Hrvatske učini atraktivnim mladim ljudima i novim generacijama koje se, kako je rekao, ne sećaju Domovinskog rata.

Plenković je tada najavio da će to biti tema kojom će se vlast baviti u narednim mesecima.

Prema pisanju Dojče velea, priču o vojnom roku lansirali su mediji, a ideja je, kako se navodi, navodno pripremana u tajnosti i nije trebalo dugo čekati na njenu potvrdu iz samog vrha vlasti.

(Telegraf.rs / Tanjug)