Uhapšen student prevarant Stefan Vlajković!

Od trenutka raspisivanja poternice on je živeo u ilegali u okolini Vrnjačke Banje. Na osnovu falsifikovanog dokumenta dobio je stipendiju Fonda za mlade talente, tvrdio da je ubedio NASA da napravi "srpski satelit"

Policija je uhapsila Stefana Vlajkovića koji je na osnovu falsifikovanog dokumenta krajem decembra prošle godine dobio stipendiju Fonda za mlade talente.

Vlajković je nedavno izbačen sa Fizičkog fakulteta, a od trenutka raspisivanja poternice je živeo u ilegali u okolini Vrnjačke Banje.

Fakultet je odlučio da Vlajkoviću, koji je iz okoline Vrnjačke Banje, trajno zabrani upis na svim nivoima studija, rekao je prodekan Fizičkog fakulteta Ivan Dojčinović i podsetio da je podneta i krivična prijava.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je policija raspisala potrenicu za Vlajkovićem zbog prevare.

Reč je o mladiću o kome su mediji nedavno pisali da je kao naučnik i doktorant na Tehnološkom institutu u Cirihu ubedio NASA da napravi "srpski satelit".

Vlajković je, između ostalog, tvrdio da mu je prodekan Fizičkog fakulteta Ivan Dojčinović namestio aferu u cilju promocije jedne političke stranke.

Tomislav Vlajković, otac Stefana Vlajkovića kaže da njegov sin uopšte nije uhapšen u selu Gračac kod Vrnjačke Banje, gde oni žive, već u Beogradu.

- Stefan je bio kod mene pre mesec dana, i od tada ga nisam ni video, a ni čuo. Rekao mi je da ide za Beograd, a kako saznajem, on je upravo i tamo uhapšen - priča Stefanov otac Tomislav Vlajković iz sela Gračac kod Vrnjačke Banje.

Tomislav kaže da je Stefan bio izuzetan đak, a onda i student, i smatra da njegovom sinu sve namešteno i tendenciozno plasirano u medijima.

(D.Z./Press)