Čanak: Nije kasno za lustraciju, Srbiji je preko potrebna

- Da je bilo lustracije, Srbija danas ne bi imala niz problema koje ima. Srbija bi bila iznutra pročišćena i pomirena i sa sobom i sa okruženjem - naveo je ovaj predsednički kandidat

Predsednički kandidat Nenad Čanak saopštio je danas da Srbija ne bi imala niz problema koje ima da je bilo lustracije, za šta, kako kaže, još nije kasno.

Čanak: Raskinuti energetski sporazum sa Rusijom

Čanak: Srce Srbije je danas u inostranstvu

- Da je bilo lustracije, Srbija danas ne bi imala niz problema koje ima. Srbija bi bila iznutra pročišćena i pomirena i sa sobom i sa okruženjem. Nije kasno za lustraciju, a Srbiji je ona preko potrebna - naveo je Čanak u izjavi dostavljenoj medijima.

On podseća da je oktobra 2000. godine lično tražio da se zabrane Socijalistička partija Srbije, Srpska radikalna stranka, Jugoslovenska udružena levica i Stranka srpskog jedinstva, a njihova rukovodstva lustriraju.

To se, konstatuje, nije dogodilo jer taj njegov predlog nije naišao, kako kaže, na razumevanje većine koalicionih partnera.

- Lustracija je važan činilac u borbi protiv korupcije. Važna je i u borbi za nezavisno sudstvo, ali i za pomirenje i uspostavljanje trajno dobrih odnosa u regionu - naveo je Čanak.

(Telegraf.rs / Tanjug)