Bombardovali ste Srbe, a ništa niste naučili: Zagrmela ruska rečenica u centru Evrope

- I dalje se primenjuje praksa dvostrukih standarda - rekao je Aleksandar Lukaševič, stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u

Rusija smatra da od momenta bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine međunarodna zajednica nije izvukla nikakve pouke, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Aleksandar Lukaševič.

Stefanović: OEBS se grubo meša u unutrašnje stvari Srbije

On je to rekao na zasedanju OEBS-a povodom godišnjice bombardovanja SR Jugoslavije, preneo je Sputnik.

- Nažalost, do danas nikakve pouke nisu izvučene nakon bombardovanja Jugoslavije. I dalje se primenjuje praksa dvostrukih standarda, kao i jednostranog tumačenja normi međunarodnog prava. Nastavljaju se pokušaji mešanja u unutrašnja pitanja suverenih država kako bi se nametnula samovolja po cenu urušavanja državnih sistema uz otvorenu primenu sile - rekao je on.

Kako se navodi, Lukašević je napomenuo i da Moskva poziva sve svoje partnere da se zapitaju o simboličnom datumu koji predstavlja 24. mart 1999. godine.

- Neophodno je vratiti se na put izgradnje pouzdanog sistema evropske bezbednosti na osnovu principa nedeljivosti, ravnopravnosti i poštovanja interesa - zaključio je ruski diplomata.

(Telegraf.rs / Tanjug)