Doktor, koga su pretukli i izvukli iz aviona, angažovao timove advokata. Kompanija dala svoj odgovor, a na sudu se očekuje veći šok (VIDEO)

David Deo (69) angažovaće advokate iz Čikaga koji su eksperti za teške telesne povrede i fizički napad kao i stručnjake za korporativno upravljanje

Doktor koji je brutalno pretučen i izbačen iz aviona Junajted erlajnsa spreman je da nastavi borbu za svoja prava i u tom cilju je angažovao dva tima advokata.

Snimak iz američkog aviona koji svi dele: Putnika nasilno izbacili iz sedišta, vukli ga po podu i raskrvarili mu lice (VIDEO)

David Deo (69) angažovaće advokate iz Čikaga koji su eksperti za teške telesne povrede i fizički napad kao i stručnjake za korporativno upravljanje.

Podsetimo, doktor Deo je bio brutalno izvučen iz aviona i pritom vidno povređen i krvav, sve zbog toga što je avion bio prebukiran te nije bilo mesta za osoblje.

Navodno iz Junajted erlajnsa su objavili da će četiri putnika morati da prepusti mesta njihovim zaposlenima i ponudili su im 800 dolara kao naknadu za dobrovoljno napuštanje aviona. Niko se nije javio pa su rekli da je kompjuter nasumično izabrao putnike koji su morali da odu. Doktor Deo nije hteo da napusti avion jer je ujutru morao da radi.

Ceo incident snimilo je nekoliko putnika i on je brzo postao viralan, a osude na račun ove aviokompanije pljuštale su sa svih strana.

- Porodica doktora Dea želi da svet zna da su zahvalni na podršci koju su dobili, trenutno im je ipak najvažnije da počinioce isteraju pred lice pravde i da se doktor Deo oporavi od povreda koje su ozbiljnije nego što se isprva mislilo - rekao je jedan od njihovih advokata.

Oko ovog slučaja oglasila se i sama avio-kompanija, čiji se izvršni direktor Oskar Munoz izvinio zbog incidenta, ali se nije izvinio zbog načina na koji su postupali prema putniku.

Prema pisanju "Njujork posta" ako ceo slučaj ode na sud, doktor bi mogao biti diskreditovan budući da je bio osuđen jer je svojevremeno imao seks sa pacijentom u zamenu za lekove. Doktor Dao je takođe bio suspendovan 2003. godine jer je bio pozitivan na test na drogu.

Međutim, iako bi ovo na sudu moglo da dovede do katastrofe, advokati se nadaju da će ipak veličina i ozbiljnost prekršaja nad putnikom biti presudna.

(Telegraf.rs)