Raskrinkana prevara: Prodavačica je napravila ovu grešku, pa je devojka ušla s 2.000, a izašla s 3.600 dinara iz radnje u Obrenovcu! (FOTO) (VIDEO)

Radnica u Obrenovcu nasela je na dobro poznati trik mušterija, a saveti ljudi će je možda naljutiti, ali će joj biti nauk za ubuduće

Slučaj prevarene radnice u jednoj prodavnici u Obrenovcu, koju je mušterija već poznatim trikom namamila i uzela joj 3.600 dinara, zainteresovao je Srbiju.

Po svemu sudeći izgleda da su i trgovci i kupci dobro upoznati sa prevarama kojima pribegavaju i jedni i drugi.

PREVARA VEKA: Devojka došla s 2.000 u prodavnicu u Obrenovcu, tražila olovku i - izašla s 3.600 u rukama! (VIDEO)

Dok su jedni stali na stranu nesrećne devojke, koja je iz svog džepa morala da nadomesti nedostatak u kasi, drugi su je napali da je neiskusna trgovkinja, koja osim što ne zna za već viđene prevare kupaca, ne poznaje osnovna pravila naplaćivaja robe mušterijama.

NOVA PREVARA, U MESARI U NIŠU: Dao je 200 dinara, a izašao sa nekoliko hiljada u mesu! Prevaru radi s kesama (FOTO) (VIDEO)

Mnogi su savetovali devojku, da  se sledeći put "uzme u pamet" i ne dozvoli da je neko prevari za neku veću sumu.

Prodavačica je, po svemu sudeći, napravila ovu grešku:

- Ko je prošao obuku za neku benzinsku pumpu, nikada ne bi naseo na ovaj trik jer vas tamo nauče osnov trgovine, a to je da se kasa ne otvara dok pare ne stavite pored sebe da mušterija uvek vidi koliko je dala da ne može da izmišlja da je dala više, odbrojavate kusur, dajete mušteriji, stavljate pare u kasu i doviđenja - glasio je jedan od komentara.

- Radim u trgovini. Nikad nisam vratila kusur dok nisam uzela njene pare  -bio je drugi komentar, koji otkriva kako je moguće izbeći prevaru.

Bilo je i onih koje je ovaj događaj pomalo iznervirao:

- Devojko kad nekome razmenjuješ pare, uzmeš prvo novčanicu, pregledaš da li je lažna ili ne, pare staviš u kasu pa tek onda vratiš kusur - glasio je jedan nervozni komentar.

Bilo je i onih koji su naveli da ovakve krađe postoje oduvek, kao i da se dosta koriste na trafikama, gde se najvećom novčanicu kupuju žvake ili cigarete, u nadi da će se radnica prebrojavanjem kusura zbuniti i vratiti više nego što treba.

Da li se vama desila slična situacija, da vas je neko "na vaše oči" pokrao ili oštetio na neki način. Odgovore ostavite u komentarima.

Pogledajte video krađe u Obrenovcu usred bela dana:

(Telegraf.rs)