NA HORGOŠU JEZIVO: Gužve na graničnim prelazima za kamione, evo kakva je situacija sa putničkim vozilima

Za vreme radova saobraćaj se odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom, prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na graničnim prelazima za teretna vozila i dalje ima zadržavanja - Batrovci - 10 sati, Šid - 6 sati, Horgoš - 300, Kelebija - 60 i Sremska Rača - 180 minuta. Na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Put od Vrčina do Malog Požarevca ubuduće skoro duplo skuplji

Kako je saopštio AMSS, prave prolećne temperature i više sunčanih intervala doprinose dobroj vidljivosti, a samim tim i sigurnijoj i bezbednijoj vožnji.

Na putevima van većih gradova, vozače očekuje umeren intezitet saobraćaja, ali već od sutra očekuje se osetno pojačanje saobraćaja na gotovo celoj putnoj mreži, prvenstveno na autoputevima, ali i na pojedinim graničnim prelazima što može biti uzrok i nešto dužeg zadržavanja od onih uobičajenih što je i karakteristično za predstojeće prvomajske praznike.

Kako se navodi u saopštenju, na delu državnog puta I A reda broj 1 (gradski deo), na deonici kod Hitne pomoći, smer Beograd - Niš, danas će se izvoditi radovi na betoniranju parapetnog zida u okviru projekta izgradnje zida za zaštitu od buke.

Za vreme radova, za saobraćaj će biti zatvorena desna ( zaustavna ) saobraćajna traka.

U toku su pripremni radovi za polaganje završnog - habajućeg sloja asfalta na delu državnog puta I A reda broj 4 (auto-put E-80), na deonici Niš-Dimitrovgrad, deonica 4: Čiflik - Staničenje.

Za vreme radova saobraćaj se odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom, prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Zbog izvođenja radova na izgradnji zida za zaštitu od buke, na državnom putu I A reda broj 1 ( auto-put E-75), na deonici od petlje "Tranšped" do Vrčina, od danas do 5. maja za saobraćaj će biti zatvoren deo naplatne rampe u Vrčinu (uključenje na auto-put), smer ka Beogradu. Alternativni putni pravac je naplatna rampa Tranšped.

AMSS podseća da je od 13. aprila otvorena za saobraćaj naplatna rampa "Vrčin", a da je na snazi poslednja konačna faza radova usled postavljanja signalizacije za probno puštanje naplatne stanice.

Preusmeravanje saobraćaja vršiće se svakog dana do 1. maja.

(Telegraf.rs / Tanjug)