Uhapšen bivši pripadnik OVK posle višegodišnjeg bekstva

On je odveden na izdržavanje višegodišnje zatvorske kazne, prenose prištinski mediji

Nekadašnji pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova, Haki Hajdari, koji je 2011. godine osuđen za ratni zločin nad civilnim stanovništvom u logoru Cahan u Albaniji - uhapšen je. On je odveden na izdržavanje višegodišnje zatvorske kazne, prenose prištinski mediji.

Potvrđena optužnica za zločin u Štrpcu: Svirepo mučili i ubili 20 putnika iz voza

Da je Hajdari, inače poznatiji kao Haki Drenica - nakon više godina bekstva - uhapšen, potvrdio je vršilac dužnosti Osnovnog suda u Mitrovici, Alji Kutlovci.

- Ne znam mnogo detalja o slučaju, ali znam da je uhapšen i poslat u zatvor -  rekao je on za Kallxo. Ovaj mediji navodi i da branilac Hajdarija, advokat Gani Redža, ipak, nije mogao da potvrdi da je njegov branjenik priveden.

Drugi prištinski portal, Telegrafi, sa druge strane, izneo je nešto više detalja o ovom hapšenju. Navodi da je nekadašnji pripadnik OVK-a pronađen u naselju "Dardanija" u Prištini, a da je za njim raspisana poternica još 2014. godine.

Uz Hajdarija, za dela u Cahanu - osuđeni su i Sabit Geci, kojem je suđeno i u slučaju Drenička grupa, Šaban Hoti, Riza Aljiaj i Salji Redžepi. Svi su kažnjeni višegodišnjim zatvorskim kaznama, u rasponu od 6 do 15 godina.

Slično hapšenje izvedeno je i prošle godine, kada je, nakon nekoliko godina skrivanja, uhapšen bivši nadzornik upravo kampa u Cahanu i Kukešu, Džemšit Krasnići, piše kossev.info.

(Telegraf.rs)