Pročitao vest o dečaku koji je tragično i bizarno nastradao posle kupanja. Posle nekoliko dana to isto se desilo i njegovom sinu! (FOTO) (VIDEO)

Ovo je dokaz da treba pažljivo čitati priče iz medija...

Narednik Garon Vega iz Kolorada spasio je život svom dvogodišnjem sinu nakon što je prepoznao simptome koje dete ima i to samo nekoliko dana nakon što je drugi dečak umro zbog istih simptoma, o čemu su pisali brojni mediji. Na tu moguću opasnost od "davljenja na suvom" je apelovao i Telegraf.

Nisu gledali šta dete radi dok se brčka u vodi, sutradan se udavilo u svom krevetu, na suvom! (FOTO)

Nakon što je porodica malog Franciska Delgada iz Teksasa izašla u javnost sa pričom kako se njihov sin ugušio na suvom i to čak šest dana nakon što je plivao u jezeru, ista situacija desila se i ovom bračnom paru iz Kolorada, čije sudbina je takođe mogla biti tragična da nisu pročitali upozorenje očajnih roditelja koji su izgubili sina.

- I moj sin Đio je prošle nedelje bio na bazenu. Mora da je tada progutao malo vode. Nekoliko dana nakon toga počeo je da dobija iste simptome kao i dečak o čijem sam slučaju čitao u novinama i odmah sam znao da moram da ga odvedem u bolnicu. Tako sam mu i spasao život - ispričao je Garon.

Rendgenski snimci pokazali su da u detetovim plućima ima tečnosti, a doktor je rekao da je otac sa sinom stigao u zadnji čas.

- Kada samo se vratili kući, osećao sam da nekako moram da stupim u kontakt sa Delgada porodicom i ispričam im kako je njihova užasna priča koju su podelili sa javnosti urodila plodom, da nije bila uzaludna, jer je moj sin spasen zahvaljujući njima - rekao je zahvalni otac.

Podsetimo, maleni Francisko Delgado, koji je imao samo četiri godine kada je umro, bio je sa porodicom na jezeru, gde se kasnije i kupao. Istog dana je već počeo da se žali na bolove u stomaku, usledila je dijareja i povraćanje. Kada se sledećeg dana probudio, počeli su da ga muče bolovi u ramenima, a ubrzo nakon toga je i preminuo.

(Telegraf.rs)