Danas od nevremena nećemo pobeći: Pratimo situaciju u svim gradovima, od temperature do pljuskova i nepogoda (FOTO)

U većini mesta u Srbiji kiša će početi da pada oko 17 časova, samo se ponegde očekuje već oko podneva

Nevreme koje je bilo najavljeno za juče, mnoge krajeve Srbije je zaobišlo, međutim, te sreće nećemo biti i danas s obzirom na to da nema grada u našoj zemlji koji neće pogoditi.

Ovog leta čekaju nas JOŠ TRI PAKLENA TALASA: Evo kada!

Zašto u ovim vrelim danima nema dežurne hitne pomoći na grobljima?

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje u kojem navodi da su danas u Srbiji moguće vremenske nepogode. Upozorenje važi večeras do 23 sata, a obilna kiša, pljuskovi, grmljavina i grad uz jak vetar u većini krajeva očekuju se posle podne i uveče.

- Danas su lokalno moguće kratkotrajne vremenske nepogode u vidu intenzivnih pljuskova, grmljavine i grada uz jak i olujni vetar, uglavnom u zapadnim, centralnim i južnim krajevima, pri čemu se obilnija kiša, oko 20 milimetara za 3 sata, lokalno i više, očekuje posle podne i uveče - navodi se u upozorenju RHMZ.

Takođe, na manjim bujičnim vodotocima slivova Zapadne i Južne Morave, Kolubare, Jadra, Lima, Mlave, Peka i Timoka sa pritokama danas i sutra su moguća izlivanja.

Meteoalarm za danas je, s obzirom na ovakve vremenske uslove, “šaren“. Zelen je samo za teritoriju Bačke, što znači da se ne zahteva posebna pripravnost, žut je u Banatu, Sremu, Beogradu, istočnu Srbiju a sa njim se upozorava da vreme može biti opasno.

Najteže vremenske okonosti, narandžasti meteolaram, predviđene za zapadnu Srbiju, Šumadiju, Pomoravlje, jugozapadnu Srbiju, jugoistočnu Srbiju i Kosovo i Metohiju.

Beograd

Beograd će pljuskovi i oluja sa grmljavinom, danas, pogoditi oko 17 časova.

Novi Pazar 

Za razliku od Beograda, Novi Pazar danas očekuju nekoliko pljuskova i oluja sa grmljavinom, koji će početi već između 10 i 12 sati. Maksimalna temperatura u ovom gradu danas će biti oko 25 stepeni.

 Novi Sad 

Oblaci nad Novim Sadom nadviće se tek večeras, ali su šanse za kišu, kao i Beogradu, veoma male. Ona se u ovom gradu ne očekuje ni sutra, a maksimalna temperatura biće i do 29 stepeni.

Kragujevac

U Kragujevcu se kiša i grmljavina očekuju tek večeras oko 21 sat: Sve do tad biće sunčano, s tim da živa u termometru neće prelaziti 23 podeok.

 Niš

Nišlije kišu i grmljavinu mogu da očekuju oko 12 časova, a ona i posle 17. Očekuje ih nekoliko pljuskova i oluja sa grmljavinom. Sve do tada biće sunčano, povremeno oblačno sa temperturama do 32 stepena.

 Prokuplje

Istovremeno kad i u Nišu, nepogode se oko podneva očekuju i u Prokuplju. Ovaj grad na jugu Srbije očekuje oluja sa grmljavinom.

Loznica

Oko 18 časova nevreme će zahvatiti i Loznicu.

Smederevo 

A, u 16 časova počeće da grmi u Smederevu.

 

(Telegraf.rs)