≫ 

Ovog leta čekaju nas JOŠ TRI PAKLENA TALASA: Evo kada!

Ovaj junski talas vrućine danas i sutra dostići će u pojedinim delovima zemlje do čak 42 stepena

  • 3

Do kraja leta u Srbiji očekuju se bar još tri vrela talasa, kada će maksimalne dnevne temperature prelaziti 35 stepeni, upozoravaju meteorolozi. Prema njihovim rečima dva paklena perioda biće u toku jula, a jedan početkom avgusta.

Jul stiže, prži i dostiže 40 stepeni! Poslednji junski dan vreo, a evo kada kreće zahlađenje

Ovaj junski talas vrućine danas i sutra dostići će u pojedinim delovima zemlje do čak 42 stepena! Onda nam od subote uveče sledi blago osveženje, uz kišu i pad temperature, pa će početak jula biti znatno prijatniji, potvrđuju stručnjaci.

Meteorolog RHZS Nedeljko Todorović kaže da nas već 6. jula očekuje ponovo porast temperature.

- Od drugog do šestog jula maksimalne temperature biće do 30 stepeni , znači u proseku 10 do 15 stepeni niže u odnosu na ovu nedelju. Prvi topotni talas u julu prognoziran je od 10. do 15. jula, kada temperatura neće padati ispod 37 stepeni.

- Sledeći vreli dani čekaju nas 1. do 5. avgusta, kada će temperatura svakodnevno biti iznad 35 stepeni - rekao je Todorović.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Jasminka Smailagić, načelnik odeljenja za monitoring klime i klimatske prognoze u RHMZ-u, potvrdila je da nas očekuju tropski dani u julu i avgustu.

- Prognozirano je između 30 i 55 tropskih dana, a u brdsko-planinskim predelima do devet takvih dana, piše Informer.

- Toplotni talasi se prognoziraju za oba meseca, a na primer u Beogradu se očekuje 11 tropskih večeri, što znači da temperatura tokom noći neće padati ispod 20 stepeni Celzijusovih - kaže Smailagić, dodajući da će ovo leto biti s manje padavina i sušnije u odnosu na prošlu godinu.

Broj kišnih dana tokom naredna dva meseca biće od 15 do 24.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA