Upravo je oboren rekord u potrošnji struje u Srbiji

Šta da vam kažemo posle informacije da se jučerašnja potrošnja približila zimskoj?!

Ono što se naslućivalo, dogodilo se. Deseti jul 2017. godine ostaće upamćen kao dan kada su oboreni mnogi temperaturni rekordi u Srbiji, ali i kada je oboren veliki rekord - po količini potrošene struje.

Razlog je samo jedan, klima koja se u ovim vrelim danima praktično ne gasi u kućama, stanovima, lokalima... dovela je do toga da se u ponedeljak ukupno potroši 86 miliona kWh električne energije.

Na telu postoje POSEBNE TAČKE tačke za hlađenje - stavite samo kocku leda na njih i zaboravićete na klimu

Ako vam ova cifra ne govori puno, da prevedemo: Desetog jula je na teritoriji Beograda potrošeno 20% više kilovat-sati u odnosu na prosek koji se beleži u julu svake godine.

EPS je reagovao i osim podataka o utrošku koji je zabeležen u danu kada je u srpskoj prestonici izmerena najviša temperatura 38.2 stepena istakao i činjenicu da građani ne bi trebalo da strahuju, jer sigurno i stabilno snabdeva energijom kompletnu privredu.

"Potrošnja električne energije približila se rekordima potrošnje u režimu hlađenja, jer su procene da bi potrošnja danas mogla da dostigne 91 milion kilovat-sati", stoji između ostalog u kraćem saopštenju Elektroprivrede Srbije.

(Telegraf.rs)