Advokat udario policajca, pa ga optužio za "uvrtanje sise"!

Policajci Ivan Jevtić i Dragoslav Jovanović iz Jagodine osumnjičeni su za mučenje i zlostavljanje advokata Vladimira Milanovića, dok oni njega optužuju za ometanje službene dužnosti

Pripadnicima Interventne jedinice iz Jagodine presela je redovna vežba samo zato što su legitimisali poznatog advokata!

Policajci Ivan Jevtić i Dragoslav Jovanović osumnjičeni su za mučenje i zlostavljanje, jer su na bezbednosnom punktu u okolini Jagodine zaustavili advokata Vladimira Milanovića i tražili mu dokumenta.

Advokat je, međutim, prema tvrdnjama Policijskog sindikata Srbije, udario jednog policajca po ramenu i počeo da viče:

- Je l' vi znate ko sam ja?! Zašto zaustavljate ugledne građane? - vikao je navodno advokat, preteći policajcima da će ostati bez posla.

Policajci su ga s lisicama priveli u stanicu i podneli krivičnu prijavu zbog ometanja na dužnosti, ali je on uzvratio kontraoptužbom za mučenje i zlostavljanje, tvrdeći "da su mu uvrtali sisu i noktima stezali podlakticu"!

Incident se dogodio 29. juna u okolini Jagodine prilikom redovne vežbe blokade saobraćaja u potrazi za imaginarnim beguncima. Lekari Hitne pomoći su u stanici pregledali advokata i utvrdili da nema nikakve povrede.

Policijski sindikat Srbije navodi da je advokat išao u Hitnu pomoć još dva puta i tvrdio da ima ogrebotinu iznad oka, ali lekari u izveštaju neposredno posle incidenta to nisu konstatovali.

Kako saznajemo, Unutrašnja kontrola policije iz Kragujevca je završila istragu i izveštaj dostavila nadležnom tužiocu. Policajci su negirali optužbe advokata, tvrdeći da je bio bahat i napao ih samo zbog legitimisanja. Lekari Hitne pomoći su, kako tvrdi sindikat, bili izričiti da advokat na prvom pregledu nije imao nijednu povredu.

S druge strane, advokat Vladimir Milanović  kaže za Telegraf.rs da je krivičnu prijavu podnela Unutrašnja kontrola na osnovu njegove pritužbe.

- Glavni organizator napada je policajac Jovanović, jer ja branim vozača koji je kolima zgazio njegovog oca. Iz osvete me je ispitivao o tom slučaju, psovao me i maltretirao u stanici! Da li zaista verujete da sam mu tražio značku samo zbog legitimisanja? Ispada da sam u 22.30, na 300 metara od svoje kuće, napao 15 policajaca! Nisam imao alkohola u sebi, niti sam napravio prekršaj, a značku nisam tražio zbog običnog legitimisanja, već zbog maltretiranja - izričit je Milanović.

Policijski sindikat Srbije stao je u zaštitu kolega iz Jagodine i pita da li će država stati na put bahaćenju pojedinaca.

- Da li će nadležni zaštititi policajce ili treba da izađemo na ulice i protestujemo zbog ovakvog iživljavanja? Tokom iste vežbe zaustavljen je i predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma, koji se pozdravio s policajcima i dao im lična dokumenta na uvid - kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

( A. T. )