RASPLET MASAKRA: Tajanstveni Balkanac umešan u slučaj na Alpima?

Svedoci tvrde da se nekoliko dana pre zločina, kampom šetao sumnjivi muškarac, i to u isto vreme kad su u kampu bili i Al-Hillijevi. Prema izjavama svedoka Saad Al-Hili redovno je sam napuštao kamp, u isto vreme kada se po kampu motao pomenuti muškarac ,koji je jednom paru "zaličio na Balkanca"

Turisti iz kampa u kojem je sa porodicom boravio ubijeni Saad Al-Hilli tvrde da su nekoliko dana pre stravičnog zločina primetili da se po kampu mota sumnjivi muškarac iz Istočne Evrope. Policija još ispituje svedoke nakon masakra u Alpima u kojem su ubijeni Saad Al-Hili, njegova žena, tašta i slučajni prolaznik na biciklu.

Jedan par ispričao je da su videli  muškarca u odelu u isto vreme kad su u kampu bili i Al-Hillijevi. Nisu primijetili da je posećivao porodicu, ali kako kažu, neznanca nije bilo teško uočiti jer je bio obučen u odelo, dok su drugi nosili tipičnu turističku odeću, piše Dejli mejl. Par je rekao da je nepoznati čovek izgledao kao neko s Balkana.

Porodica Al-Hili je u kampu "Village Camping Europa" provela samo dve noći, nakon čega su se preselili u kamp "La Solitude du Lac". Postoje nagađanja da je došlo do svađe u prvom kampu u kojem je trebalo da ostanu nedelju dana.

Prema izjavama svedoka Saad Al-Hili redovno je sam napuštao kamp, u isto vreme kada se po kampu motao sumnjivi muškarac. Odlazio je barem pet puta na dan, na 20 do 30 minuta. Par je na početku mislio da odlazi u kupovinu, ali ubrzo su shvatili da odlazi prečesto.

Istraga je pokazala da su Saad, njegova supruga, tašta i biciklista koji je bio u prolazu ubijeni istim oružjem. Pojavile su se spekulacije da je bio samo jedan ubica, i to profesionalac.

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata)