MISTERIJE 11. SEPTEMBRA: Zašto se srušila treća zgrada STC i kako je Bin Ladenova porodica napustila Ameriku? (FOTO) (VIDEO)

Zašto je američka vlada dozvolila čitavom klanu Bin Ladena da napusti zemlju u danima posle napada, zašto je pred napad bilo neuobičajenih aktivnosti na berzi, zašto niko od nadležnih za bezbednost zemlje nije kažnjen, zašto se srušila treća zgrada koju nije pogodio avion

Jedanaest godina posle terorističkih napada na Njujork i Vašington u kojima je poginulo gotovo 3.000 ljudi, neke misterije vezane za stravične događaje 2001. godine još uvek nisu razjašnjene, piše "Raša tudej" (RT).

Među tim misterijama su i pitanja: zašto je američka vlada dozvolila čitavom klanu Bin Laden da napusti zemlju u danima posle napada, zašto je pred napad bilo neuobičajenih aktivnosti na berzi - kad je reč o akcijama aviokompanija, zašto niko od funkcionera nadležnih za bezbednost zemlje nije kažnjen, zašto je Bušova vlada izbegavala istragu o napadima, zašto je srušena treća zgrada koju nije pogodio avion i to pravilno, kao kada se zgrade namerno ruše.

- Bez želje da se upuštamo u teorije zavere, predstavljamo 11 dobro dokumentovanih misterija oko 11. septembra koje zahtevaju istragu - navodi RT napominjući da je to važno budući da se radi o napadima koji su za posledicu imali ograničavanje građanskih sloboda u SAD i više ratova.