SAZNAJEMO: Većina ministara protiv gej parade!

Ako dozvolimo njima da izađu i paradiraju, onda to isto moramo učiniti i drugim sektama, kaže Velja Ilić. Na paradu neće doći ni Rasim Ljajić, koji njeno održavanje smatra kontraproduktivnim po gejeve, kao ni Mlađan Dinkić i Aleksandar Vučić

Vlada Srbije još nije donela odluku o zabrani Parade ponosa, koja je najavljena za 6. oktobar, a u naredna dva dana konačno će biti poznato da li će ona biti održana ili ne.

Kako Telegraf nezvanično saznaje iz izvora bliskih Vladi, državni vrh još nema usaglašen stav po pitanju održavanja Parade ponosa, ali je većina ministara protiv održavanja ovog skupa!

Direktor srpske policije Milorad Veljović za naš portal kaže da se bezbednosne procene za održavanje Parade ponosa privode kraju.

- Nije samo u pitanju odluka policije. Mnoge druge bezbednosne strukture treba da iznesu svoj stav – najavljuje Veljović.

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić kaže za Telegraf da on neće ići na Paradu ponosa, jer misli da je njeno održavanje kontraproduktivno po prava LGBT populacije.

- Samim pominjanjem održavanja Parade na scenu izlazi sve više homofoba i desničarskih organizacija koji to koriste za podsticanje mržnje i za svoju ličnu afirmaciju. U takvoj napetosti održavanje ove manifestacije ne bi doprinelo boljim pravima i afirmaciji LGBT populacije - kaže on, uz napomenu da svako ima pravo na izražavanje svog mišljenja, stava i seksualnog opredeljenja, ali nam iskustvo govori da Parada prethodnih godina nije ništa dobrog donela gejevima.

Ministar građevine i urbanizma u Vladi Srbije Velimir Ilić poručuje da ne može da podrži nijednu manifestaciju koju ne odobri Srpska pravoslavna crkva i dodaje da njemu "ne pada na pamet da učestvuje na Paradi ponosa".

-Učesnici povorke mogu slobodno da šetaju i da se druže, ali na nekom drugom mestu gde neće nikom smetati, paralisati saobraćaj i izazivati nerede. Ako dozvolimo njima da izađu i paradiraju, onda to isto moramo učiniti i drugim sektama! Onda dajmo pravo i vegeterijancima, ljudima koji vole pivo da izađu na ulicu, blokiraju saobraćaj i da pokažu njihova ubeđenja... Gde bi onda tome bio kraj - pita se lider NS, koji se protivi svakoj organizaciji koja podrazumeva policijsko obezbeđenje, jer, kako kaže, tu odlazi veliki novac, a država se bori da preživi.