PUŠTEN ZORAN JANKOVIĆ : Imaju sva dokumenta, neka izvole! (VIDEO)

Gradonačelnik Ljubljane pušten je iz pritvora, nakon što je zajedno sa još pet osumnjičenih, među kojima su i njegovi sinovi, uhapšen u okviru istrage o korupciji. Janković je, navodno, osumnjičen da je oštetio budžet za oko 10 miliona evra prilikom izgradnje sportskog centra "Stožice"

Lider slovenačke opozicije i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković pušten je na slobodu, nakon što je jutros uhapšen i u pritvoru proveo nekoliko sati. Slovenačka policija uhapsila je Jankovića, zajedno sa još petoro ljudi, među kojima su i njegov sinovi, zbog osnovane sumnje da su oštetili budžet Slovenije za oko 10 miliona evra.

Nakon nekoliko sati saslušanja, Janković je pušten na slobodu. On novinarima nije želeo da kaže ništa, osim da su ga u policiji "tretirali korektno". Takođe, na slobodu su pušteni i Jankovićevi sinovi.

- Sada imaju sve dokumente i neka izvole - rekao je gradonačelnik Ljubljane i dodao da on nastavlja da radi svoj posao.

PR Slovenačke policije Drago Menegalija kaže da su pretresi još uvek u toku a da će svi uhapšeni biti pušteni dok policija ne pregleda dokumentaciju koju je tokom dana pribavila.

Nešto pre 19 sati pred novinare je izašao i jedan od sinova gradonačelnika Ljubljane Damjan Janković.

- Samo bih hteo da kažem da su policajci prema meni postupali korektno. Presrećan sam jer sam danas dobio prvo dete. To je sve što imam da kažem - rekao je kroz osmeh.

Iako je istraga još uvek u toku, do tamošnjih medija je stigla informacija da inspektori sumnjiče  Jankovića da je oštetio budžet za oko 10 miliona evra prilikom izgradnje sportskog centra "Stožice". Istraga je obuhvatila 9 osoba i 14 firmi koje su učestvovale u izgradnji spornog objekta.