MEDIJI: Gotovina ide na more s ljubavnicom!

- Otići ću na more, a nisam siguran da ću ići u Vukovar. Imaću prilike da se poklonim žrtvama i braniocima. Ne mora to biti sutra, nego u danima ispred nas - poručio je oslobođeni general

Hrvatska štampa i portali vrlo živopisno su izveštavali o oslobađanju generala Ante Gotovine.

Gotovini i Mladenu Markaču Apelaciono veće Haškog tribunala juče je izreklo oslobađajuću presudu. U Srbiji je presuda ocenjena kao "skandalozna i politička" i dočekana je sa gorčinom, dok se istovremeno u Hrvatskoj slavilo oslobađanje generala.

Hrvatska štampa je prepuna tekstova o Gotovini, a poseban akcenat stavljen je na njegove planove za budućnost i ljubavni život.

Poput štampe u Srbiji, koja se bavila svim pikanterijama Radovana Karadžića, koji se skrivao pod imenom doktora Dragana Dabića, tako je i hrvatska štampa otišla daleko u opisivanju životne priče i psihološkog profila Ante Gotovine.

Neki od naslova koji su osvanuli u štampi glase: "Psiholozi impresionirani, Gotovina je gospodin kakva nema" ili "General, ratnik i zavodnik: Tko su žene u životu generala Gotovine".

Inače, oslobođeni general Ante Gotovina najverovatnije neće sutra prisustvovati komemoraciji žrtvama Vukovara, jer ide na more.

- Otići ću na more, a nisam siguran da ću ići u nedelju u Vukovar. Imaću prilike da se poklonim žrtvama i braniocima. Ne mora to biti sutra, nego u danima ispred nas - rekao je Gotovina.