RATNI RASPORED: Vojska šalje ljude u Sektor za vanredne situacije?! (FOTO)

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije tvrdi da je odazivanje na pristigle pozive dobrovoljno i da neće biti kažnjavanja, dok u Vojsci Srbije kažu da je sve određeno po Zakonu, koji ipak predviđa sankcionisanje, pa čak i privođenje onih koji izbegnu ovaj poziv

PLJUŠTE POZIVI! Na 11.700 adresa u Srbiji regrutima je stigao poziv Vojske Srbije  da se jave u svoje matične Vojne odseke radi saopštenja ratnog rasporeda. Međutim, svi oni će biti raspoređeni u jedinice za vanredne situacije sektora MUP Srbije!

Na pozivu je naglašeno da će neodazivanje biti sankcionisano po Zakonu o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, dok načelnik Sektora za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Predrag Marić za Telegraf tvrdi da je reč o dobrovoljnom odazivanju.

Kako smo se uverili na licu mesta u nekim od Vojnih odseka u Beogradu, odziv pozvanih regruta bio je ogroman, a ustanove su bile male da prime sve pozvane, pa je u nekima od njih vladao opšti haos, a formirani su i dugi redovi mladića koji su čekali da im se u vojne knjižice upiše raspored.