OTAC RANKOVIĆA: Zar da policija puca mom sinu u potiljak?

Otac mladića, koji se pre dva dana sukobio s policijom, a prethodno sekirom razvalio automobil, tvrdi da su policajci pucali u momka u momentu kada se okrenuo i pošao kući

Đorđe Ranković (20), teško ranjen u oružanom sukobu sa policijom u selu Guncati kod Barajeva, u noći između 28. i 29. decembra, podlegao je ranama u Urgentnom centru 30. decembra. Dok u MUP-u tvrde da je policija opravdano upotrebila oružje i pucala u Rankovića, otac mladića Miladin Ranković kaže da mu je sin ubijen hicem u potiljak.

Đorđe Ranković je posle provoda sa drugarima došao u porodičnu kuću, gde su nastavili veselje uz glasnu muziku. Komšije su se pobunile, a među njima i tetka pokojnog mladića, koja živi preko puta kuće porodice Ranković.

U žaru svađe sa tetkom Ranković je psovao, pretio, a zatim je uzeo sekiru i počeo da uništava tetkin automobil “fijat bravo”. Policija iz stanice u Barajevu je stigla u roku od nekoliko minuta, ali se Đorđe nije zaustavio, sekirom je napao i policajce, udarajući po haubi službenog automobila. Policija se nakratko povukla, pozvala Interventnu jedinicu iz Beograda objašnjavajući da mladić ima i pištolj kojim preti da će “sve pobiti”.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)