LGBT: Poruka Amfilohija je govor mržnje

Pravoslavna crkva predstavlja deo tradicije koju neguju i LGBT osobe, zato nisu dobri pristupi koji isključuju ljude. Verske organizacije moraju da uvaže činjenicu da je dostojanstvo postala vodeća kategorija i smisao ljudskog života - kaže direktor "LGBT forum progresa" Zdravko Cimbaljević

Nevladin "LGBT forum progres" ocenio je da je božićna poruka mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija "govor mržnje", i pozvao je nadležne organe da reaguju.

- Pravoslavna crkva predstavlja deo tradicije koju neguju i LGBT osobe, zato nisu dobri pristupi koji isključuju ljude. Verske organizacije moraju da uvaže činjenicu da je dostojanstvo postala vodeća kategorija i smisao ljudskog života - naveo je u reagovanju direktor tog foruma Zdravko Cimbaljević.

On je ocenio da Amfilohijeva poslanica "ne iznenađuje, jer se radi o kontinuiranom govoru mržnje, koji nije primeren takvom sveštenom licu". Cimbaljević je rekao da ga posebno brine to što mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije "šalje netolerantne poruke kada vernici slave ljubav i saosećanje među ljudima".

(M. S. / Beta)