NEČUVENO: Monstrum koji je odrao psa može da dobije samo do godinu dana zatvora! (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA)

- Počinioci ovakvog zverstva moraju biti pronađeni i procesuirani na vreme, jer je pitanje koga će sledećeg ubiti. Ako je danas pas, sutra to može da bude čovek - kaže psiholog Aleksandra Janković

Za ubistvo ili mučenje životinje u Srbiji zakonom je propisana novčana kazna ili zatvor do godinu dana, kaže za Telegraf predsednica Društva za zaštitu životinja "Alfa" Tanja Ostojić, povodom zverskog ubistva psa u beogradskom naselju Borča.

- Zgrožena sam nad činjenicom da u Beogradu postoje monstrumi koji mogu da urade ovako nešto i koji se slobodno šetaju. Međutim, niko u našoj zemlji za ovakvo ili slično delo još uvek nije kažnjen. Pored godišnje kazne zatvora, predviđena je i novčana kazna, dok za ubistvo više životinja kazna ide do tri godine zatvora. Nažalost, retki su oni koji budu kažnjeni za ubistvo životinje jer se u našem pravnom sistemu na ovo krivično delo gleda kao na delo koje je bez značaja. Međutim, opšte je poznata činjenica da se nasilnici nad životinjama tu ne zaustavljaju, već svoje nasilje kasnije ispoljavaju u odnosu sa ljudima - kaže ona.

 

- Poludela sam kada sam sinoć pročitala, monstrum, bolesnik - ocenila je Slavica Ćukteraš na poznatoj društvenoj mreži.

(I. M.)