ZBOG IZJAVE O "ĆORAVIM VOZAČIMA": Komitet za bezbednost saobraćaja traži smenu Drobnjaka

Direktor JP "Putevi Srbije" izjavom da bi i "ćorav video stubove na auto-putu", na mestu na kojem su se 22. i 23. februara desile saobraćajne nesreće, grubo vređa žrtve i njihove porodice

Komitet za bezbednost saobraćaja zahteva od Vlade Srbije da bez odlaganja smeni Zorana Drobnjaka sa čela JP "Putevi Srbije" zbog skandalozne izjave "da bi stubove na auto-putu video i ćorav", ali i zbog brojnih propusta u obezbeđivanju sigurnih puteva.

- Izjava generalnog direktora JP "Putevi Srbije" objavljena u današnjem štampanom izdanju "Blica" o tragičnim saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile 22. i 23. februara na pristupnoj saobraćajnici auto-puta Beograd-Subotica kod Novog Sada, kada je jedna osoba poginula, a tri povređene, potpuno je neprimerena i nedopustiva - navode iz Komiteta za saobraćaj.

Osim što je sporni intervju usmeren na izbegavanje krivične odgovornosti zbog propusta odgovornih u "Putevima Srbije", Drobnjak grubo vređa žrtve saobraćajnih nezgoda i njihovih porodica, saopštava Komitet za saobraćaj.

- Kada gospodin Drobnjak izjavljuje "da bi stubove video i ćorav vozač", iako ti stubovi nisu bili označeni odgovarajućom signalizacijom i nisu bili osvetljeni na odgovarajući način, on vređa ne samo stradale na tim stubovima, već i zdrav razum svih građana Srbije, a naročito stručne javnosti - podvlači se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)