DROBNJAK: I ćorav bi video stubove na putu

Direktor JP "Putevi Srbije", koje je zaduženo za održavanje dela auto-puta gde su se za dva dana dogodile dve teške saobraćajne nesreće, pita "šta je problem" što jedan smer i dalje nije obeležen, i najavljuje da će ovo preduzeće to uraditi danas

  • 41

Zoran Drobnjak, direktor JP "Putevi Srbije", koje je zaduženo za održavanje dela auto-puta gde su se za dva dana dogodile dve teške saobraćajne nesreće, pita "šta je problem" što jedan smer i dalje nije obeležen, i dodaje da će to biti "vrlo skoro još bolje nego smer u kome su se dogodile nesreće".

Drobnjak je u intevjuu za "Blic" ocenio da "nije u redu to što se piše" u medijima.

- Ma, neka nadležno tužilaštvo i sud rade svoj posao i utvrde šta se tamo dogodilo. Šta je problem što nismo obeležili drugu stranu puta? Pa obeležićemo. I to još bolje i lepše. Evo, to ćemo, na primer, uraditi danas - kaže direktor "Puteva Srbije".

Na pitanje zašto put nije obeležen pre 15 meseci kada je obilaznica i otvorena, Drobnjak kaže da tu treba da se postavi struja, a da kablove kradu.

- Kada je reč o nesrećama, na auto-putu postoje putokazi za naplatnu rampu i da se brzina smanji. Ti stubovi su bili lepo ofarbani u crveno-belo. Pa šta ako je bio mrak, video bi ih i ćorav vozač. Ali ne može da ih vidi ako vozi 200 na sat. Da je vozio koliko je ograničenje, 40 ili 60 na sat, i udario, ništa im se ne bi dogodilo - kaže direktor "Puteva Srbije".

"Putevi Srbije" su obilaznicu oko Novog Sada (na kojoj su se dogodile nesreće) otvorili 21. novembra 2011. godine, ali su upozorenja i signalizaciju postavili tek pre dva dana i to samo u smeru u kome su se dogodile nesreće.

(M. B. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • blok

    27. februar 2013 | 01:23

    Sram te bilo. Da li bi to rekao i da je neko tvoj poginuo?

  • .lepigoga

    27. februar 2013 | 02:18

    Konju jedan nije tvoje da pricas dal bi corav video nego signalizaciju da postavis... ti si za robiju da ti razglave dupe konjino....

  • Desko

    27. februar 2013 | 01:34

    Eeee ovo samo u srbiji može biti,ako neko pogine nikom ništa ,i opet oni u pravu! Kod druga tita bili biste svi na goli otok!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA