Turci prebili gej Srbina u Beču!

Bečka štampa piše da je pet ili šest mladića udaralo rukama i nogama Nikolu Perića (19), dok su osobe koje su bile oko mesta napada samo gledale

Homoseksualci, za čija prava se zapadne zemlje bore na Balkanu, nisu sigurni ni na zapadu. To pokazuje slučaj Nikole Perića (19), koji je nedavno prebijen u Beču na tramvajskoj stanici, piše bečki "Kurir".

Perić, koji sam kaže da mu je stil oblačenja "homoseksualni" jer nosi visoke kožne čizme, bundu i torbicu, napadnut je na stanici Maclajnsdorfer plac, gde ga je grupa mladih premlatila do te mere da je morao u bolnicu. Motiv za napad, kako ističe, jeste jasna mržnja prema homoseksualcima.

Bečki dnevnik piše da je pet ili šest mladića udaralo po njemu rukama i nogama, dok su osobe koje su bile oko mesta napada samo gledale. Homoseksualna inicijativa "Hosi" zaprepašćena je napadom na Perića.

- Takvi brutalni napadi su u Austriji retkost - ukazuje predsednik te inicijative Kristijan Hegl.

Prema opisu Perića, napadači su bili navodno turski mladići, a Hosi ocenjuje da ovaj događaj pokazuje da je potrebno podizanje svesti protiv seksualne diskriminacije u školama.

(I. M. / Tanjug)