Dinkić na Tviteru: Suficit u "Fijatu" posle 22 godine!

- Bravo Šumadinci! Suficit posle 22 godine zahvaljujući izvozu "fiata 500L". Ponos Kragujevca - napisao je na svom Tviter profilu ministar finansija

Ministar finansija u Vladi Mlađan Dinkić na svom Tviter profilu čestitao je Šumadincima na ostvarenom suficitu u spoljnotrgovinskoj razmeni u visini od 143 miliona dolara, i to prvi put posle 22 godine.

- Bravo Šumadinci! Suficit posle 22 godine zahvaljujući izvozu Fiata 500L. Ponos Kragujevca - napisao je na svom profilu Dinkić.

Ministar finansija je nastavio da "tvituje", pa je tako u sledećem postu izrazio nadu da će "Fiat" uskoro zaposliti još ljudi.

- To nije kraj. Nadam se da će Fijat uskoro uvesti i treću smenu i da će se zaposliti još mnogo ljudi - napisao je Dinkić.

 

Podsetimo, privreda Šumadije i Pomoravlja je u prošloj godini ostvarila suficit u spoljnotrgovinskoj razmeni vredan 143 miliona dolara, pokazuju podaci Regionalne privredne komore Kragujevac.

To je prvi put posle 22 godine da je šumadijsko-pomoravska privreda ostvarila spoljnotrgovinski suficit, a zahvaljujući izvozu automobila "500L", beleži se, takođe posle dugog niza godina, i suficit sa Italijom, vredan 60,3 miliona dolara.

(D. Z.)