PUTIN: Rusija i Kina traže novi svetski poredak!

Rusija je prvo odredište Sji Đinpinga od stupanju na dužnost. Očekuje se da će nafta i gas biti glavna tema razgovora dvojice državnika, u trenutku kada Kina traga za novim izvorima energije kako bi podstakla svoju rastuću ekonomiju

Uoči posete novog lidera Kine Moskvi, Vladimir Putin je poručio da partnerstvo dve zemlje doprinosi globalnoj bezbednosti i stvaranju pravičnijeg svetskog poretka.

Rusija je prvo odredište Sji Đinpinga od stupanju na dužnost. Očekuje se da će nafta i gas biti glavna tema razgovora dvojice državnika, u trenutku kada Kina traga za novim izvorima energije kako bi podstakla svoju rastuću ekonomiju.

Putin je kazao agenciji Itar-Tas da dolazak novog šefa kineske države u Moskvu potvrđuje "poseban karakter strateškog partnerstva" dve zemlje.

Ruski predsednik je dodao da su Rusija i Kina pokazale da je moguć "uravnotežen i pragmatičan pristup" međunarodnim krizama - po svemu sudeći, aludirajući na njihovo čvrsto protivljenje sankcijama koje SAD i njihovi saveznici žele da uvedu sirijskom režimu.

(Telegraf.rs / Beta)