Učenici "zagubili" pa pronašli kameru izraelskog diplomate

Medicinska kamera izraelskog diplomate Ejal Naora, koju se pre dva dana "zagubili" učenici jedne leskovačke škole, pronađena je i biće vraćena vlasniku

Minijaturna medicinska kamera koja se "zagubila" pre dva dana tokom predavanja zamenika ambasadora Izraela Ejal Naora učenicima jedne leskovačke škole, danas je pronađena i biće vraćena, rečeno je Tanjugu u kabinetu gradonačelnika Leskovca.

Portparolka gradonačelnika Sanja Conić je rekla da je kamera, veličine pilule koja se ubacuje u ljudski organizam radi snimanja organa, pronađena i vraćena, ali nije mogla da precizira ko ju je pronašao.

- Kamera je kod nas i ona će, uz ponovno izvinjenje, biti vraćena zameniku ambasadora Izraela Naoru koji je držao predavanje učenicima - kazala je Conićeva.

Izraelski diplomata je u sredu, u sali Skupštine grada Leskovca, održao srednjoškolcima predavanje "Izrael i njegovi potencijali".

On je tokom predavanja dao učenicima da pogledaju medicinsku napravu veličine tablete, koja služi za snimanje unutrašnjih organa. Na kraju predavanja kamera nije vraćena, niko od đaka nije znao šta se desilo, a leskovačka lokalna samouprava je uputila izvinjenje izraelskom diplomati.

(M. B. / Tanjug)