Policija u kući Berezovskog nije pronašla opasne materije (FOTO)

Ne postoje jasni znakovi samoubistva. Nema znakova da je sebi dao injekciju ili progutao neke pilule. Specijalni timovi policije obučeni za hemijske, biološke i nuklearne materije zaključili su nakon pretraživanja terena da ne postoji nikakva opasnost

Specijalni timovi britanske policije nisu pronašli nikakve opasne materije tokom pretraživanja kuće u kojoj je pronađeno telo Borisa Berezovskog, ruskog oligarha u izgnanstvu, saopštila je danas policija.

Hitna pomoć pozvana je juče u 15.18 časova u dom Berezovskog (67) u bogatom londonskom predgrađu Askotu, pošto je pripadnik obezbeđenja pronašao njegovo beživotno telo u kadi, javio je britanski Bi-Bi-Si (BBC).

Advokat ruskog tajkuna Aleksandar Dobrovinski rekao je da je Berezovski verovatno izvršio samoubistvo kao rezultat depresije zbog dugova, ali s obzirom na to da je Berezovski preživeo jedan pokušaj ubistva 1995. godine i strahovao da će biti ubijen, njegova smrt će sigurno izazvati razne spekulacije, navode agencije.

Rusko tužilaštvo saopštilo je 2010. godine da su sudovi Rusije i Švajcarske izrekli pet presuda Berezovskom i njegovim pomagačima, koje su postale pravnosnažne i da su bezuspešno zahtevali njegovu ekstradiciju i vraćanje u Moskvu.

Sud u Londonu nekoliko puta je odgovarao negativno, navodeći da je Berezovski 2003. godine dobio politički azil u Velikoj Britaniji.

(Telegraf.rs)