Boris Berezovski nađen mrtav u Londonu!

Beživotno telo ruskog biznismena pronađeno je u njegovoj kući na periferiji kod grada Askota, nedaleko od Londona. Mediji javljaju da je ruski tajkun preminuo od infarkta, a spekuliše se i da je reč o samoubistvu

  • 1

Ruski biznismen Boris Berezovski, koji je imao politički azil u Velikoj Britaniji, umro je u 67. godini. Policija je pokrenula istragu. Mediji javljaju da je ruski tajkun preminuo od infarkta, a spekuliše se i da je reč o samoubistvu.

Itar-Tas navodi da je beživotno telo biznismena pronađeno u njegovoj kući na periferiji kod grada Askota, nedaleko od Londona.

Berezovski je nedavno bio u Izraelu na lečenju, a potom se vratio u Veliku Britaniju, saopštio je RIA Novostima izvor iz bližeg okruženja Berezovskog.

Isti izvor je rekao da je ruski biznismen umro od srčanog udara. Inače, vest o njegovoj smrti je objavio njegov zet Jegor Šope na društvenoj mreži Fejsbuk.

Kako javlja Raša tudej, Šope je napisao da je u poslednje vreme Berezovski bio izuzetno depresivan. Prema pisanju britanskog Telegrafa, ruski oligarh je nađen mrtav u kadi.

Novinar Forbsa je rekao, kako prenosi Radio slobodna Evropa, da kada je sreo Berezovskog juče, bio je u "lošem stanju" i tom prilikom je rekao "izgubio sam smisao života, ne znam šta da radim".

Aleksandar Dobrovinski, advokat i osnivač "Aleksandar Dobrovinski i partners" advokatske kancelarije iz Moskve, koji ga je zastupao, napisao je na svom profilu na jednoj društvenoj mreži da je Berezovski počinio samoubistvo, prenosi Raša tudej. "Upravo sam dobio poziv iz Londona. Boris Berezovski je počinio samoubistvo. Bio je komplikovan čovek. Potez očaja? Nije mogao da živi siromašan? Preveliki udarac? Bojim se da sada nikada nećemo to saznati", prenosi Raša tudej.

Itar-Tas podseća da je vođeno nekoliko istraga i da postoji nekoliko krivičnih predmeta u kojima figurira Berezovski, između ostalog povodom mahinacija sredstvima "Aeroflota" 1999. godine, zbog čega je kažnjen u odsustvu na šest godina zatvora za prisvajanje imovine kompanija "AvtoVAZ" i "SbS-AGRO", a optužen je i za pozivanje na organizovanje masovnih nereda.

Glavno tužilaštvo Rusije saopštilo je 2010. godine da su sudovi Rusije i Švajcarske izrekli pet presuda Berezovskom i njegovim pomagačima, koje su postale pravosnažne.

Tužilaštvo je, navodi agencija, bezuspešno zahtevalo njegovu ekstradiciju, ali je sud u Londonu nekoliko puta odgovarao negativno, navodeći da je Berezovski 2003. godine dobio politički azil.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novinari

    24. mart 2013 | 07:52

    Pravilno je "infarkt", "infrakt" koriste nepismene babe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA