PETROVIĆ: Upozorio sam na kriminalce u JSO!

- Đindića sam upozorio 2001. godine, u vreme pobune JSO, da u njoj ima pet kriminalaca i ubica koji JSO koriste kao štit i koje sam hteo da isteram - rekao je Petrović svedočeći na suđenju pripadnicima JSO

Bivši načelnik DB Goran Petrović izjavio je, svedočeći na suđenju pripadnicima JSO optuženim za oružanu pobunu u novembru 2001. godine, da je 2001. upozorio pokojnog premijera Zorana Đinđića da među pripadnicima JSO ima kriminalaca.

Petrović je ocenio da je Vlada bila nemoćna pred tom jedinicom.

- Đindića sam upozorio 2001. godine, u vreme pobune JSO, da u njoj ima pet kriminalaca i ubica koji JSO koriste kao štit i koje sam hteo da isteram - rekao je Petrović, i dodao da za to nije imao podršku.

Svedočeći na suđenju pripadnicima JSO optuženim za oružanu pobunu u novembru 2001, on je kao primer naveo da mu je policijski general Goran Radosavljević Guri rekao da mu je Milorad Ulemek Legija, tada već bivši komadant JSO, ali faktički njen istinski šef, nekoliko puta spasao život i da ne može protiv njega.

Petrović je rekao da je kada mu je jedinica otkazala poslušnost, podneo ostavku. On je ispričao da je premijera Đinđića po povratku iz inostranstva obavestio o dešavanjima u JSO, na sastanku kod ministra Mihajlovića u kojem je učestvovao i njegov pomoćnik Sreten Lukić.

Premijer je tada, prema rečima Petrovića, pitao: "Šta u situaciji ako bi JSO došla u Vladu i izbacili me iz zgrade", a "oni (Mihajlović i Lukić) su samo slegnuli ramenima".

( Telegraf.rs. / Tanjug)