DEŽER U ZABELI: EU pomaže projekat obuke zatvorenika (FOTO)

Ministar pravde Nikola Selaković i šef delegacije EU u Srbiji obišli su požarevački zatvor povodom projekta obuke zatvorenika za stručno osposobljavanje. Do sada 145 osuđenika završilo obuku i steklo sertifikat

Država je dužna da kazni svakoga ko izvrši krivično delo, ali ima i obavezu da osuđenicima nakon odslužene kazne omogući povratak u društvo, poručio je danas ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

- Država treba da im omogući da se osposobe i ponovo uključe u normalne životne tokove kako po izlasku iz zatvora ne bi činili nova krivična dela - kazao je Selaković nakon obilaska požarevačkog zatvora, povodom projekta obuke zatvorenika za stručno osposobljavanje.

Država svoju silu, kako je rekao, u ovom slučaju koristi na specifičan način, pružajući zatvorenicima priliku da se obuče za potrebna zanimanja i lakše zaposle kada se nađu na slobodi.

On je ukazao da projekat obuke zatvorenika u zatvorima u Nišu, Sremskoj Mitrovici i Požarevcu finansira Evropska unija sa više od dva miliona evra.

(Telegraf.rs / Tanjug)