BANGLADEŠ: Broj žrtava porastao na 228, više od 1.000 povređenih!

Zamenik komandira prestoničke policije A. B. M. Masud Hosain izjavio je da su većina žrtava nesreće žene koje su radile u pogonima pet tekstilnih fabrika i da će ih biti još, pošto su spasioci nastavili potragu za preživelima tokom noći i jutra i "koliko god to bude bilo potrebno"

Broj žrtava rušenja zgrade u Bangladešu porastao je na najmanje 228 i verovatno će bilans poginulih i dalje rasti jer ima mnogo zarobljenih pod ruševinama osmospratnice u predgrađu Dake, saopštila je jutros policija.

Bolnice u Savaru i okolini prepune su pacijenata sa ozbiljnim povredama glave i grudnog koša, neki bez ruku i nogu, rekli su doktori hitne pomoći Univerzitetske bolnice Enam, navodeći da je u bolnici zbrinuto više od 1.000 ljudi.

Zamenik komandira prestoničke policije A. B. M. Masud Hosain izjavio je da su većina žrtava nesreće žene koje su radile u pogonima pet tekstilnih fabrika i da će ih biti još, pošto su spasioci nastavili potragu za preživelima tokom noći i jutra i "koliko god to bude bilo potrebno".

Vatrogasci i vojnici su uspeli da izvuku između 1.500 i 2.000 ljudi ispod ruševina, ali i dalje ima mnogo zarobljenih koji čekaju da budu spaseni.

Radi se pažljivo s malim ručnim mašinama na uklanjanju srušenih tavanica i spasioci su prestali da uklanjaju ruševe sa bagerima u strahu da bi preživele mogli da nehotično povrede.

Od osmospratnice "Rana plaza" u predgrađu Savar, na 30 kilometara od centra Dake, ostalo je samo prizemlje, pošto se srušila juče oko devet sati, a za koju je jedan ministar rekao da je nezakonito izgrađena.

(Telegraf.rs / Tanjug)