DODIK: RS trpi ogromnu štetu zbog BiH

Predsednik Republike Srpske je upozorio da važne zakone u Federaciji BiH, posle hapšenja predsednika Živka Budimira, nema ko da potpiše i Srpska zbog toga trpi

Republika Srpska trpi ogromnu štetu što se nalazi u sastavu Bosne i Hercegovine, izjavio je predsednik Srpske Milorad Dodik.

On je upozorio da životno važne zakone u Federaciji BiH, posle hapšenja predsednika Živka Budimira, nema ko da potpiše i Srpska zbog toga trpi.

Dodik je rekao i da je projekat Međunarodnog monetarnog fonda, koji podrazumeva stabilizaciju javnih finansija u BiH, doveden u pitanje, jer Federacija BiH ne funkcioniše.

- Srpska trpi ogromnu štetu zbog toga što se nalazi u sastavu BiH - rekao je Dodik novinarima u Gradiški tokom obeležavanja 18 godina od egzodusa Srba iz zapadne Slavonije koji je sproveden vojno-policijskom akcijom "Bljesak".

Dodik je poručio i da Kancelarija visokog predstavnika ne treba da se "petlja" u unutrašnje stvari BiH, "jer su oni i zabrljali".

- Ovo je dokaz da BiH ne može da egzistira. OHR i međunarodni faktori su, formiranjem vlasti u FBiH, proizveli najveću krizu u BiH nakon Dejtona - rekao je Dodik.

(Telegraf.rs / Tanjug)