NOĆ KNJIGE: Više od 50.000 naslova, popusti, pokloni i druženje s piscima

Cilj manifestacije koja će se održati 14. juna od 18 do 24 časa je popularizacija knjige i čitanja, a brojka od 45.000 posetilaca za samo šest sati ukazuje na to da su očekivanja više nego opravdana

Tradicionalna manifestacija "Noć knjige" osmi put zaredom održaće se 14. juna od 18 do 24 časa. Organizatori i ovogodišnje manifestacije su izdavačka kuća "Laguna" i knjižarski lanac "Delfi".

Kampanja za osmu "Noć knjige" obuhvatiće knjižare "Delfi" na čak 14 lokacija u Beogradu i u još 10 gradova u Srbiji: Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu, Čačku, Pančevu, Kraljevu, Sremskoj Mitrovici, Subotici i Kruševcu.

Cilj manifestacije pokrenute 2009. godine je popularizacija knjige i čitanja, a brojka od 45.000 posetilaca za samo šest sati ukazuje na to da su očekivanja više nego opravdana.

Pored ponude više od 50.000 naslova i ove godine posetiocima će biti ponuđeni fantastični popusti, raznovrsni performansi, pokloni, promocije, nezaboravna druženja sa najpoznatijim domaćim autorima. No, to je samo deo iznenađenja.

Povodom "Noći knjige" biće objavljeno i specijalno izdanje "Lagunin kvartalni katalog" i to u početnom tiražu od 45.000 primeraka. Štampani tiraž biće deljen posetiocima "Noći knjige", a elektronsko izdanje biće poslato i svim članovima Laguninog "Kluba čitalaca".

(Telegraf.rs)