Direktor Puteva Srbije traži 50.000 dnevno za kafanu!

Prema sumi novca koju je tražio Drobnjak, prostom računicom dolazi se do iznosa da je svakog radnog dana neophodno potrošiti 50.819 dinara na račune u kafanama, poklone i proslave

Zoran Drobnjak, direktor "Puteva Srbije", predvideo je u planu poslovanja za 2013. čak 12,4 miliona dinara za reprezentativne troškove - kafane i proslave.

- Uočio sam da je u predlogu finansijskog plana "Puteva Srbije" za ishranu poslovnih partnera u 2013. predviđeno 12,4 miliona dinara. Taj plan će se uskoro naći pred Vladom Srbije i nadamo se da će biti razumnih ljudi koji će ovaj predlog Zorana Drobnjaka odbiti - kazao je pomoćnik ministra saobraćaja Saša Mirković.

- Moj stav je da ni dinar ne treba izdvojiti za reprezentaciju jer za to nije vreme - dodao je Mirković, koji je podneo zahtev za razrešenje Drobnjaka.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, prema planu budžeta, može da potroši osam, premijer Ivica Dačić dva miliona dinara, a za prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića uopšte nije bio predviđen trošak reprezentacije.

Prema sumi novca koju je tražio Drobnjak, prostom računicom dolazi se do iznosa da je svakog radnog dana neophodno potrošiti 50.819 dinara na račune u kafanama, poklone i proslave.

U "Putevima Srbije" kažu da je reč o radnom materijalu koji nije zvanično usvojen.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)