Saša Mirković predložio smenu Drobnjaka

Jedan od grehova koji se direktoru "Puteva Srbije" stavlja na teret su izjave u kojima vozače optužuje za nesreću i da bi "ćorav video stub" u koji su udarila dva automobila za dva dana

  • 1

Pomoćnik ministra za saobraćaj Saša Mirković podneo je predlog za razrešenje Zorana Drobnjaka sa mesta v. d. direktora Puteva Srbije, potvrđeno je za B92.

Predlog je podnet krajem prošle nedelje ministru saobraćaj Milutinu Mrkonjiću o čemu bi moglo da bude reči na narednoj sednici Vlade Srbije.

Predlog za razrešenje Drobnjaka, u Ministarstvu saobraćaja nisu želeli da komentarišu.

- Svako ima pravo da predloži inicijativu za nečiju smenu, zna se red poteza u Ministarstvu saobraćaja, i to što se spekuliše u javnosti mi ne želimo da komentarišemo - rečeno je Tanjugu u Ministarstvu saobraćaja.

Prema pisanju Blica, Drobnjaku se "na teret" stavlja pet "grehova”: bezbednosni propusti, usled čega se događaju udesi, zatim vođenje kase "Puteva", narušavanje ugleda izjavama u kojima vozače optužuje za nesreću i da bi "ćorav video stub" u koji su udarila dva automobila za dva dana, obavljanje radova mimo građevinske dozvole i tehničke dokumentacije i neažurnost jer finansijski plan "Puteva Srbije" za 2013. još nije usvojen.

U zahtevu se navodi i da mnogi Drobnjakovi nastupi dovode u pitanje ugled države, kao i preduzeća na čijem je čelu.

Drobnjak je kao zvaničnik izazvao reagovanje javnosti u Turskoj i Evropi, kada je optužio turske imigrante za ogromne gužve na naplatnim rampama, navodi se u zahtevu.

(Telegraf.rs / Izvor: B92, Tanjug, Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA