SNS protiv povećanja paušala advokatima i lekarima

Amandman kojim se traži da se ne podiže paušal na porez advokatima i zdravstvenim radnicima u privatnoj praksi podneo je predsednik Skupštine Nebojša Stefanović

Srpska napredna stranka podnela je amandman na izmene poreskih zakona kojim je zatražila da se ne podiže paušal na porez advokatima i zdravstvenim radnicima u privatnoj praksi, kako je predložilo Ministarstvo finansija, rekao je danas zamenik šefa poslaničke grupe SNS Zoran Babić.

Babić je kazao da je taj amandman podneo poslanik Nebojša Stefanović, koji je i predsednik parlamenta, i naveo da se tim amandmanom ne narušavaju odnosi sa URS čiji je lider, ministar finansija Mlađan Dinkić, predložio izmene seta poreskih zakona.

On je objasnio da će tim amandmanom biti omogućeno lakše funkcionisanje i advokata i zdravstvenih radnika u privatnoj praksi i naveo da za taj amandman očekuje podršku poslanika URS i drugih stranaka vladajuće koalicije.

- Procenjeno je da poresko ubiranje ne bi bilo veće ako bi se podigla granica za paušal - naveo je Babić.

Sednica parlamenta o izmeni seta poreskih zakona odložena je za petak u 10.00 sati. To je dogovoreno na konsultacijama šefova poslaničkih grupa i predsednika parlamenta Nebojše Stefanovića kojima je prisustvovao i ministar Dinkić.

(Telegraf.rs / Beta)