USTANAK U STOKHOLMU: Imigranti napadaju policijske stanice, bukti 90 požara!

Grupe mladića izvršile su napade na lokalne policijske stanice u 15 predgrađa Stokoholma u kojima žive imigranti. Predstavnik policije Kjel Lindgren je kazao da je rano jutros zapaljeno najmanje 30 automobila u zapadnom i južnom delu Stokholma

Grupe mladića izvršile su napade na lokalne policijske stanice u 15 predgrađa Stokoholma u kojima žive imigranti, u talasu nereda koji četvrtu noć zaredom potresaju švedsku prestonicu - posle incidenta 13. maja u kojem je policajac ubio jednog muškarca.

Vatrogasna služba je saopštila da je intervenisala u slučaju 90 različitih požara tokom noći, koje su većinom izazvali izgrednici, preneo je AFP. U neredima tokom noći zapaljen je jedan restoran, više od 30 automobila i povređena su trojica policajaca. Predstavnik policije Kjel Lindgren je kazao da je rano jutros zapaljeno najmanje 30 automobila u zapadnom i južnom delu Stokholma.

Vatrogasci su rekli da nikada do sada nisu videli toliko požara koji besne u isto vreme, naveo je AP.

Mladi izgrednici su u južnom delu Stokholma, Skogasu, zapalili jedan restoran. Lindgren je kazao da je jedna 16-godišnjakinja nakratko bila privedena pod sumnjom da se priprema da podmetne jedan požar, ali je kasnije poslata kući.

(Telegraf.rs)