BAŠAR AL-ASAD: Ruski S300 stigao u Siriju!

Pošiljka takvih visokoefikasnih raketnih sistema zemlja-vazduh podstiče strahovanja od daljeg zaoštravanja odnosa sa Izraelom, s obzirom na to da je Sirija saopštila da će direktno odgovoriti ako Izrael izvrši bilo kakve dalje vazdušne napade na sirijsku teritoriju

Sirija je već dobila prvu pošiljku savremenih ruskih protivavionskih raketa S300, izjavio je sirijski predsednik Bašar al-Asad u intervjuu jednoj libanskoj televiziji.

Rusija je obećala da će početi da šalje te odbrambene sisteme Siriji ubrzo nakon odluke Evropske unije da ne obnovi embargo na isporuke oružja sirijskoj opoziciji.

- Sirija je dobila prvu pošiljku ruskih raketa S300 -rekao je Asad u intervjuu za Televiziju "Al Manar", povezanu s Hezbolahom, koji će biti emitovan danas kasnije, i dodao da će ostatak isporuke stići uskoro, preneo je britanski Bi-Bi-Si (BBC).

Pošiljka takvih visokoefikasnih raketnih sistema zemlja-vazduh podstiče strahovanja od daljeg zaoštravanja odnosa sa Izraelom, s obzirom na to da je Sirija saopštila da će direktno odgovoriti ako Izrael izvrši bilo kakve dalje vazdušne napade na sirijsku teritoriju.

(Telegraf.rs)