Cvijan advokat uhapšenog Dušana Borovice?

Cvijan je ranije bio advokat Sretena Jocića - Joce Amsterdama, bivšeg direktora Železnica Milanka Šarančića, kao i bivšeg direktora "Puteva Srbije" Branka Jocića

Vladimir Cvijan, funkcioner Srpske napredne stranke i predsednik Odbora Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo, advokat je Dušana Borovice, vlasnika više preduzeća u sistemu "Borovica", koji je ponovo uhapšen početkom maja u okviru istrage o malverzacijama u "Razvojnoj banci Vojvodine", objavio je "Blic".

Cvijan je advokat Borovice u predmetu koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Zrenjaninu, saznajemo u tom sudu.

Međutim, Cvijan kaže da nije advokat od 20. februara 2013, ali da daje pravne savete kada ga zovu prijatelji iz Demokratske stranke, i poručuje im da ga i dalje zovu.

- Što se tiče Borovice i predmeta koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Zrenjaninu, bio sam poslednji put na ročištu krajem prošle godine. Zamrzao sam advokatski status, a u sudu je ostalo da sam imao punomoćje. Ne vidim tu problem. Branio sam mnogo ljudi bliskih DS, kao i mnogo kriminalaca. Znam da se sadašnjem predsedniku DS Draganu Đilasu ne sviđa što me bivši funkcioneri DS-a i dalje zovu da im budem advokat. Sada jedino mogu da im dam pravni savet, što i radim. Više veruju meni nego šefu pravnog tima Demokratske stranke - kaže Cvijan.

On dodaje da o svim dokazima i informacijama koje dobije obaveštava tim za borbu protiv korupcije.

(Telegraf.rs/ Izvor: "Blic")