MAKAZE RADE DVA PUTA: EPS isključi struju, dužnici se opet nelegalno priključe!

Nalaze se različiti načini neovlašćenog priključenja na mrežu - od postavljanja magneta, priključivanja na tuđe brojilo ili stub, do raznih vrsta prespajanja

Otkako je EPS počeo da isključuje struju građanima i privredi koji nisu sklopili reprogram, bez struje je ostalo više od 50.000 dužnika. U nekim slučajeva makaze su radile i po dva puta jer se više od 1.500 dužnika nezakonito ponovo priključilo.

U EPS-u kažu da dužnici nalaze različite načine da se neovlašćeno priključe na mrežu, od postavljanja magneta, priključivanja na tuđe brojilo ili stub, do raznih vrsta prespajanja.

- Distributerske ekipe su suočene sa čestim napadima, ne samo verbalnim, već i fizičkim. Tokom poslednjih godina zabeležen je veći broj brutalnih napada na elektromontere - kažu u tom preduzeću.

U EPS-u napominju da je potrošačima koji su se nezakonito priključili struja ponovo isključena, a protiv njih je pokrenut i krivični postupak.

Regionalne elektrodistribucije su dosad isključile 46.272 domaćinstva i 5.432 preduzeća koja nisu iskoristila mogućnost reprograma.

- Od ukupnog broja isključenih tokom maja, 8.068 dužnika je ponovo priključeno nakon što su se sa elektrodistribucijom dogovorili oko izmirenja duga - dodaju u EPS-u.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)