Ko je kriv što Saško Bogeski nije na slobodi?

Iako su Peticiju za puštanje čoveka koji je, štitivši svoj dom ubio provalnika, potpisale 33.664 osobe, u Ministarstvu pravde, tužilaštvu i sudu prebacuju lopticu jedni na druge

Iako je 33.664 osoba potpisalo peticiju podrške, kojom se traži sloboda za Beograđanina Saška Bogeskog (39), koji je štiteći suprugu i dete u svom stanu na Julinom brdu 21. maja usmrtio provalnika Vladu Manića, reakcije od strane države nema.

Saško već 16 dana leži u zatvoru, a uprkos tome što javnost već dve nedelje poziva nadležne da ga puste iz zatvora i dopuste mu da se brani sa slobode, do danas na ove pozive nije bilo reakcije.

U Ministarstvu pravde kažu da "slučaj Bogeski" nije u njihovoj nadležnosti, ali da zakoni koji postoje moraju da se poštuju.

- Postoje institucije koje se bave time - Tužilaštvo i sudovi. Međutim, postoje i zakoni i oni moraju da se poštuju - rečeno nam je u Ministarstvu.

Portparol Javnog tužilaštva Tomo Zorić ima sličan odgovor kao i Ministarstvo pravde - Tužilaštvo nije nadležno u ovom slučaju. 

- Ovaj slučaj je još u istrazi, tako da nije u našoj nadležnosti - referiše Zorić.

Na telefon Istražnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, danas se niko nije javljao.

(Telegraf.rs)