Tuzlak govori 73 jezika, čak i izumrle! (FOTO) (VIDEO)

Muhamed Mešić iz Tuzle tečno govori 12 jezika, a sporazumeva se na još 61 jezika sveta uključujući hebrejski, japanski i urdu, a radio je i kao lični savetnik predsednika Makedonije i savetnik gradonačelnika Tuzle

Muhamed Mešić iz Tuzle tečno govori 12 jezika, a sporazumeva se na još 61 jezika sveta uključujući hebrejski, japanski, urdu ili portugalski.

Ovaj jezički genije ima 29 godina i govori više od 70 jezika sveta - od hebrejskog do jidiša, od baskijskog do kinjarvanda, a jezike kao što su engleski, nemački, grčki ili turski savladao je još kao dete. Rođen je u Tuzli 1984, a već sa 26 godina govorio je 56 jezika.

Muhamed je pravnik po zanimanju, a do sada je radio u 24 zemlje na četiri kontinenta, kao vođa projekata "Brainswork grupe", projekt menadžer British Councila, lični savetnik predsednika Makedonije Ivanova i savetnik gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića.

Ovaj, po svemu poseban, mladić trenutno živi i radi u glavnom gradu Austrije, Beču, gde vodi pravne poslove u jednoj građevinskoj kompaniji.

Za vreme rata u Tuzli je sretao vojnike UNPROFOR-a iz Švedske, Pakistana, Norveške i, iz dečije radoznalosti, "pokupio" je nekoliko reči na švedskom, urdu i norveškom. Jezike je najviše učio kroz situacije asimilacije, a jedini koji je učio na kursu bio je znakovni jezik.

Rano je počeo čitati i pisati, a kao još malom dečaku bilo mu je prirodnije pisati s desna na levo. Roditelji bi u ogledalu čitali ono što on napiše, a i danas beleške na sastancima vodi na hebrejskom ili arapskom jeziku.

(Telegraf.rs)